ETETÉS, ITATÁSA nyuszik 4-6 hetes korukig szopnak , de már 3 hetes korukban kóstolgatják fűféléket. A takarmánnyal szemben a nyúl nem igényes. Legjobban bevált a zab-árpa keverékefele-fele arányban, de természetesen a kisállat boltokban kapható kifejezetten nyulak számára csomagolt táp is tökéletes. Vemhesség, szoptatás alatt egy kis nyúltáppal kiegészítve, hogy az anyákat ne terhelje a sok pici.

Emellett kiegészítőként adhatunk rágcsálókövet, nyalósókat, amik ásványi anyag tartalmukkal biztosítják a megfelelő kondíciót, a szépia főleg szaporodási időszakban szükséges, pótolja az anyaállat kálcium-veszteségét, elengedhetetlen a picik erős csontozatának kialakításához! (ha nem szereti, akkor takarmányboltban lehet kapni futort, vagy takarmány meszet, abból pici a keverékükre tökéletes.

Ami fontos számára, az a széna!. Erre télen-nyáron szüksége van. Csak a széna tartalmazza azt a rostmennyiséget, ami a nyúl emésztését egészségessé teszi. Ha elegendő mennyiségű egészséges szénát kap, akkor azt bármivel kiegészíthetjük, nagy hibát aligha követünk el.

A kert igen sok takarmányt kínál a nyulaknak. A levágott fű, a lomb, a nyesedék, a gyomok egy része, a sárgarépa lombja, s persze a répa is, a káposztafélék mind kiváló takarmány. Gyümölcsöt csak kis mennyiségben adjunk, mert a magas cukortartalmuk miatt hizlalnak, illetve nagy mennyiségben a lédús takarmányok hasmenést okoznak.

A zöld etetését csak kis adagokban fokozatosan elkezdeni, különben puffadás, rossz esetben a nyuszi elvesztése is bekövetkezhet!

Az ólban, ketrecben mindenképpen gondoskodjunk etetőről, itatóról és szénatartóról.

    

A kisállat felszerelés boltokban kapható golyós, nyalós itatók, ezek higiénikusak, könnyen moshatók.

A nyuszik kaphatnak 1-2 havonta egy jolovit kúrát, ami 3-4 napig tart, a jolovitot szintén takarmányboltban lehet kapni, ez egy vitamin készítmény, amit csak kúra szerűen lehet itatni, 5-6 nap folyamatos itatás hasmenést okozhat, az adagolás rajta van a flakonon, minimális kell egy nyuszinak.